Angi søkeord

Kløe i hodebunnen

Kløe i hodebunnen

Annonse:

Hvorfor klør man i hodebunnen?

En vanlig årsak til kløe i hodebunnen er atopisk eksem, som gir en tørr og kløende hodebunn. Flass kan også gi kløe. Hårfargingsmiddel, parfyme og konserveringsmiddel kan gi opphav til allergisk kontakteksem i hodebunnen.

Ser du hudforandringer som utslett og rødhet eller andre infeksjonstegn i hodebunnen? Dette kan skyldes en hudsykdom som bør behandles. Ser hodebunnen helt normal ut kan kløen skyldes uttørking, grunnet for hyppig vask eller uttørkende geleer og hårspray.

Behandling

Behandlingsforløpet er avhengig av den underliggende sykdommen som gir kløe i hodebunnen. Hvis huden er tørr bør man unngå alkoholholdige legemidler som kan tørke ut huden enda mer. 

Hva kan jeg gjøre selv? 

Det finnes spesielle midler som kan hjelpe mot kløe i hodebunnen og som inneholder kortison. Salver skal ikke brukes ettersom de er svært vanskelige å skylle ut. 

Kløe og ”kviser” i hodebunnen er ofte atopisk eksem (atopisk dermatitt). Det er faktisk svært vanlige med kløe og små kviser i hodebunnen ved slike tilfeller. Dette skal behandles som vanlig eksem, altså med kortisonpreparater spesielt beregnet på hodebunnen. Noen ganger må man ta antibiotika i tablettform for å behandle infeksjonen. Sol og bading i saltvann kan hjelpe på problemet. Bruk mild sjampo og unngå å vaske håret for ofte, helst ikke mer enn 2 ganger per uke. 

Når bør jeg oppsøke lege? 

Om det klør svært mye kan du ha behov for en sterkere kortisonbehandling og eventuelt ta en test for å utelukke kontaktallergi. 

Annonse:

Denne sykdommen handler om:

Les også

Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse:
Annonse: