Angi søkeord

Annonse:

Øyne og ører

Ørevoks – en vokspropp kan gi ubehag
15 desember, 2019 Øyne og ører

Ørevoks – en vokspropp kan gi ubehag

Å ha voks i ørene er ikke unormalt. Det dannes av små kjertler i øregangen. Ørevoksens formål er å håndtere urenheter som kan komme inn i øret, og sørge for at det ikke oppstår irritasjon eller infeksjon. Får man derimot problemer med for mye ørevoks, blir man nødt til å gjøre noe med det. 

Slag mot øyet
24 oktober, 2014 Øyne og ører

Slag mot øyet

Slag mot øyet kalles også for stumpt traume og kan forårsake flere ulike problemer. Om objektet som har forårsaket slaget er stort, som en fotball, stoppes det ofte av kanten på beinstrukturen rundt øyet. I noen tilfelle kan området rundt øyet bli ømt, rødt og hovent. En slik hevelse og blødning gir såkalt blått øye. Hevelsen kan bli så stor at det ikke er mulig å åpne øyet. 

Annonse:
Netthinneavløsning
24 oktober, 2014 Øyne og ører

Netthinneavløsning

Å rammes av netthinneavløsning er relativt uvanlig. Man kan som regel få behandling som gjør at synet blir bra igjen, men i noen tilfeller kan netthinneavløsning føre til nedsatt syn for resten av livet. 

Keratokonus
24 oktober, 2014 Øyne og ører

Keratokonus

Keratokonus innebærer at hornhinnen er blitt fortynnet, og som beror på at vevet som forsterker hornhinnen, de såkalte fibrillene, mister evnen til å krysskoble. Dette innebærer at fibrillene haker seg inn i hverandre og resulterer i at hornhinnen får en konisk form. 

Ménières sykdom
3 februar, 2022 Øyne og ører

Ménières sykdom

Ménières sykdom er en kronisk lidelse i det indre øret. Det forårsaker nedsettelse av hørselen, øresus (tinnitus) og svimmelhetsanfall. Sykdommen rammer både menn og kvinner og dukker vanligvis opp mellom 40-60 årsalderen. Barn rammes mye sjeldnere. 

Annonse: