Angi søkeord

Annonse:

Depresjon og angst

Tvangstanker (OCD)
23 oktober, 2014 Depresjon og angst

Tvangstanker (OCD)

Tvangstanker (besettelser) og tvangshandlinger (kompulsjoner) går ofte hånd i hånd med tvangssyndromer. Tvangstanker kan likevel forekomme alene. Tvangstanker er noe som ofte er vedvarende og som har innvirkning på hverdagen. Man kan ha forestillinger som gir angst, uro og ubehagelige følelser. Tvangshandlinger utføres ofte som en gjentatt atferd, et slags ritual, for å bli kvitt ubehagelige tanker og følelser.

Klaustrofobi
3 februar, 2022 Depresjon og angst

Klaustrofobi

Klaustrofobi er en irrasjonell frykt for å bli innestengt. Problemet behandles ofte med kognitiv terapi. Symptomer på klaustrofobi er ofte en følelse av å bli kvalt, eller følelsen av å ikke kunne røre seg.

Annonse:
Hva skjer i kroppen ved panikkangst?
24 oktober, 2014 Depresjon og angst

Hva skjer i kroppen ved panikkangst?

Panikkangst, også kalt panikklidelse, er en veldig ubehagelig følelse. Menneskekroppen er en utrolig skapelse - den er ekstremt kompleks og har samtidig en svært god overlevelsesfunksjon i møte med ting som kan skade oss. 

Fobier – innlært frykt
24 oktober, 2014 Depresjon og angst

Fobier – innlært frykt

Alle har vi følt på frykt til ulike tider. Frykt kan oppstå når man ser en skummel film, når barnet for første gang klatrer i toppen av et klatrestativ, eller når man skal prøve noe nytt og er redd for å gjøre feil.

Annonse: