Angi søkeord

Annonse:

Barn og graviditet

Graviditet, uke 1–12 – første trimester
7 oktober, 2020 Barn og graviditet

Graviditet, uke 1–12 – første trimester

Menstruasjon er en blødning fra livmoren. Cirka 14 dager etter menstruasjonen får man normalt eggløsning, og da er det mulig å bli gravid. Det må være et modent egg i egglederen samt sædceller for at en befruktning kan finne sted. Iblant kommer det likevel ingen graviditet, og det kan skyldes forskjellige ting. Man kan få hjelp hvis man er rammet av ufrivillig barnløshet. Graviditeten deles vanligvis i tre deler – de såkalte trimestrene. Det første trimesteret varer til og med uke 14, det andre trimesteret varer til mellom uke 15 og 28, og det tredje trimesteret varer fra uke 29 til fødselen.

Annonse:
Skarlagensfeber
24 oktober, 2014 Barn og graviditet

Skarlagensfeber

Skarlagensfeber er en vanlig barnesykdom. Tidligere var det en fryktet sykdom med høy dødelighet, men i dag kan den behandles med antibiotika. Noen av symptomene er knudrete utslett som klør, feber, halsbetennelse, hodepine og kvalme. 

Dysleksi (lese- og skrivevansker)
24 oktober, 2014 Barn og graviditet

Dysleksi (lese- og skrivevansker)

Dysleksi er en permanent funksjonshindring som innebærer at man har vansker med å lese og skrive. Det er som oftest arvelig og problemene oppdages som regel når en er ung. Selve dysleksien beror på et avvik i noen av de språklige funksjonene og er ikke relatert til intelligensnivået. Den omfattes heller ikke av lesehindringer forårsaket av problemer med synet eller mangel på opplæring i skolen. 

Annonse: