Angi søkeord

Annonse:

Kvinnens helse

Klimakteriet – symptomer, årsaker og behandling
17 oktober, 2019 Kvinnens helse

Klimakteriet – symptomer, årsaker og behandling

Klimakteriet er en naturlig del av aldringen og starter ofte med forandrede menstruasjoner. Det skjer normalt når du har passert 45-årsalderen. Nesten 75 prosent av alle kvinner som gjennomgår klimakteriet, har plager som tørre slimhinner og svettetokter. Man trenger imidlertid ikke å finne seg i plagene resten av livet, for det er mulig å få hjelp.

Tørre og skrøpelige slimhinner – er du rammet?
13 mai, 2019 Kvinnens helse

Tørre og skrøpelige slimhinner – er du rammet?

De fleste kvinner har på et eller annet tidspunkt hatt problemer med tørrhet og skrøpelige slimhinner. Foruten å gi problemer som irritasjon og kløe kan det for mange kvinner også medføre urinveisinfeksjoner og skjedekatarr og påvirke samlivet.

Annonse:
Alt om brystkreft
1 juni, 2017 Kreft

Alt om brystkreft

Omkring 30 prosent av all kreft hos kvinner er brystkreft, og omtrent 8000 kvinner får sykdommen hvert år i Sverige. Brystkreft er den vanligste formen for kreft hos kvinner. Her kan du lese om de tegnene du skal være oppmerksom på, hvor du skal henvende deg hvis du har mistanke om brystkreft, og hva du som pårørende kan tenke på.

Luft i magen
1 februar, 2017 Bedre liv

Luft i magen

Luft i magen er helt naturlig og noe som alle opplever innimellom. Det er forskjellige grunner til at vi får luft i magen. Blant annet kan magen rett og slett være ute av balanse. 

Kløe i underlivet
20 januar, 2016 Kvinnens helse

Kløe i underlivet

Svie, kløe og irritasjon i underlivet er nokså plagsomt. Ofte skyldes ubehaget en soppinfeksjon, men like ofte skyldes kløen en forstyrrelse i skjedens normale bakterieflora – en såkalt bakteriell ubalanse.

Jern er viktig – vanlige tegn på jernmangel
3 februar, 2022 Bedre liv

Jern er viktig – vanlige tegn på jernmangel

Hvis du sliter med at du ofte føler deg trøtt og svimmel, har problemer med å prestere og føler deg tiltaksløs, kan dette skyldes jernmangel. Kvinner rammes oftere enn menn og spesielt ved menstruasjon og graviditet. 

Annonse: