Angi søkeord

Annonse:

Mannens helse

Prostatakreft
23 februar, 2015 Kreft

Prostatakreft

Hvert år får cirka 10 000 menn i Sverige konstatert prostatakreft, og 2500 dør av det. Det gjør prostatakreft til Sveriges vanligste kreftsykdom. Jo tidligere sykdommen oppdages og behandles, desto større er sjansen for at man blir frisk.

Annonse:
Prostatitt (Prostata)
24 oktober, 2014 Mannens helse

Prostatitt (Prostata)

Prostatitt brukes som samlingsnavn for ulike plager i prostatakjertelen som er plassert i mannens kjønnsorgan. Prostatitt finnes i ulike former, én akutt og én kronisk. Den kroniske er er mest vanlig og innebærer at plagene har vedvart over lenger tid. Kroniske bekkensmerter er et annet navn på denne plagen. Hvorfor sykdommen oppstår, er ganske ukjent, men man antar at det beror på ulike typer bakterier. Den akutte formen kommer raskt, og beror ikke alltid på bakterier.

Gallestein
23 oktober, 2014 Kvinnens helse

Gallestein

Gallestein forekommer først og fremst hos gravide kvinner og hos personer over 40 år. Risikoen øker med alderen og kvinner rammes oftere enn menn. Omlag hver tredje kvinne og hver femte mann over 40 år, har gallestein.

Nyrestein
23 oktober, 2014 Kvinnens helse

Nyrestein

Nyrestein oppstår når salter krystalliseres i  nyrene. Det kan være meget smertefullt hvis steinene blir for store eller setter seg fast. Cirka 10% av befolkningen rammes av nyrestein, mesteparten menn. De fleste får også tilbakevennende problemer.

Impotens – det finns behandling
23 oktober, 2014 Mannens helse

Impotens – det finns behandling

Impotens (ereksjonssvikt) er ofte enkelt å behandle, ettersom cirka 80% av de som rammes har fysiske skader. Har man vært impotent over en lengre periode, kan det ha oppstått tilleggsproblemer. Dette er viktig å huske på ved behandling.

Annonse: