Angi søkeord

Annonse:

Mannens helse

Prostatitt (Prostata)
24 oktober, 2014 Mannens helse

Prostatitt (Prostata)

Prostatitt brukes som samlingsnavn for ulike plager i prostatakjertelen som er plassert i mannens kjønnsorgan. Prostatitt finnes i ulike former, én akutt og én kronisk. Den kroniske er er mest vanlig og innebærer at plagene har vedvart over lenger tid. Kroniske bekkensmerter er et annet navn på denne plagen. Hvorfor sykdommen oppstår, er ganske ukjent, men man antar at det beror på ulike typer bakterier. Den akutte formen kommer raskt, og beror ikke alltid på bakterier.

Impotens – det finns behandling
23 oktober, 2014 Mannens helse

Impotens – det finns behandling

Impotens (ereksjonssvikt) er ofte enkelt å behandle, ettersom cirka 80% av de som rammes har fysiske skader. Har man vært impotent over en lengre periode, kan det ha oppstått tilleggsproblemer. Dette er viktig å huske på ved behandling.

Annonse:
Prostatakreft
23 oktober, 2014 Mannens helse

Prostatakreft

Prostatakreft er den vanligste kreftformen og rammer først og fremst eldre menn. Halvparten av pasientene er over 70 år, nesten ingen er under 40.

Forstørret prostata er normalt ikke kreft
3 februar, 2022 Mannens helse

Forstørret prostata er normalt ikke kreft

Det er en vanlig misforståelse at godartet prostataforstørrelse har sammenheng med kreft. De to fenomenene er ikke mer beslektet enn ammeproblemer og brystkreft. Les mer om dette i artikkelen og lær om fordeler og ulemper med PSA-testen.