Angi søkeord

Annonse:

Mannens helse

Talassemi – årsak, symptomer og behandling
20 mars, 2024 Hjerte og kar

Talassemi – årsak, symptomer og behandling

Talassemi er en samlebetegnelse for flere arvelige sykdommer som påvirker genene som koder for hemoglobin. Det kan føre til ulike grader av blodmangel. Det å leve med sykdommen er en daglig kamp med mange medisinske, økonomiske og sosiale utfordringer.

Annonse:
Luft i magen
1 februar, 2017 Bedre liv

Luft i magen

Luft i magen er helt naturlig og noe som alle opplever innimellom. Det er forskjellige grunner til at vi får luft i magen. Blant annet kan magen rett og slett være ute av balanse. 

Prostatakreft
23 februar, 2015 Kreft

Prostatakreft

Hvert år får cirka 10 000 menn i Sverige konstatert prostatakreft, og 2500 dør av det. Det gjør prostatakreft til Sveriges vanligste kreftsykdom. Jo tidligere sykdommen oppdages og behandles, desto større er sjansen for at man blir frisk.

Prostatitt (Prostata)
24 oktober, 2014 Mannens helse

Prostatitt (Prostata)

Prostatitt brukes som samlingsnavn for ulike plager i prostatakjertelen som er plassert i mannens kjønnsorgan. Prostatitt finnes i ulike former, én akutt og én kronisk. Den kroniske er er mest vanlig og innebærer at plagene har vedvart over lenger tid. Kroniske bekkensmerter er et annet navn på denne plagen. Hvorfor sykdommen oppstår, er ganske ukjent, men man antar at det beror på ulike typer bakterier. Den akutte formen kommer raskt, og beror ikke alltid på bakterier.

Gallestein
23 oktober, 2014 Kvinnens helse

Gallestein

Gallestein forekommer først og fremst hos gravide kvinner og hos personer over 40 år. Risikoen øker med alderen og kvinner rammes oftere enn menn. Omlag hver tredje kvinne og hver femte mann over 40 år, har gallestein.

Annonse: