Angi søkeord

Annonse:

Hud og hår

Mannlig hårtap
16 mars, 2015 Hud og hår

Mannlig hårtap

Et menneske har normalt cirka 80.000-160.000 hårstrå på hodet, og man kan vanligvis miste opp til 100 stykker per dag. Håret vokser omtrent en cm i måneden i tre-fire år, før hårsekken trenger å hvile i omtrent tre måneder. I denne perioden stopper veksten. Normalt jobber 85% av alle hårsekkene, mens 15% hviler. 

Annonse:
Soleksem og lysfølsomhet
24 oktober, 2014 Hud og hår

Soleksem og lysfølsomhet

Alle kan få soleksem, og det anslås at cirka 10-15% av oss har mer eller mindre omfattende symptomer av denne type eksem. Hovedgruppen av mennesker som har problemer med denne vanlige eksemen, er personer med meget lys hud som ikke har lett for å bli brune i sola. De fleste som utvikler soleksem blir enten solbrente eller får meget rød hud når de soler seg. Soleksem inntreffer vanligvis før 30-årene, men det kan forekomme etter dette også. 

UVB Lysbehandling
3 februar, 2022 Hud og hår

UVB Lysbehandling

Siden begynnelsen av 1900-tallet har lysbehandling blitt brukt mot infeksjoner som hudtuberkulose, etterfulgt av behandling av hudsykdommer som eksem og psoriasis.

PUVA-lysbehandling
24 oktober, 2014 Hud og hår

PUVA-lysbehandling

PUVA er blitt brukt siden 1972. Det er en velkjent og utprøvd metode. PUVA gis først og fremst ved alvorlige former for psoriasis, men også ved kronisk eksem og andre hudsykdommer som er vanskelige å kontrollere.

Pustulosis palmoplantaris
24 oktober, 2014 Hud og hår

Pustulosis palmoplantaris

Pustolosis palmoplantaris er en hudsykdom med temmelig avgrensede, røde og skjellete områder i håndflater og fotsåler med forekomster av flere millimeter store gulaktige pustler.

Annonse: