Angi søkeord

Annonse:

Mage og tarm

Omgangssyke (calici-virus)
17 desember, 2019 Mage og tarm

Omgangssyke (calici-virus)

Omgangssyke er en mage-tarm-sykdom som skyldes et virus, calici-virus, som smitter svært lett. Omgangssyke starter plutselig med oppkast, diaré og magesmerter.

Ulcerøs kolitt – symptomer og behandling
2 september, 2018 Mage og tarm

Ulcerøs kolitt – symptomer og behandling

Ulcerøs kolitt er en vanlig inflammatorisk sykdom som forårsaker betennelse og sår i tykktarmen og endetarmen. Symptomene på ulcerøs kolitt utvikler seg ofte gradvis og kan forverres over tid. Tilstanden kan behandles effektivt, så det er viktig at pasienten forteller legen om symptomene sine.

Annonse:
Glutenintoleranse (cøliaki)
16 mai, 2018 Mage og tarm

Glutenintoleranse (cøliaki)

Glutenintoleranse, eller cøliaki, er en arvelig, autoimmun sykdom som rammer mange nordmenn. Glutenprotein setter i gang kroppens egen forsvarsmekanisme som ødelegger de flimmerhårene som tar opp næring i tynntarmen. Lege må foreta en samlet vurdering av symptomer og blodprøvesvar for å stille diagnosen. For at blodprøvene skal vise det korrekte prøvesvaret, er det viktig ikke å utelukke gluten fra kosten.

Halsbrann
28 mai, 2018 Mage og tarm

Halsbrann

De aller fleste har opplevd å ha sure oppstøt eller halsbrann. Det er som regel ufarlig, men du kan oppleve ubehag og plager. Halsbrannen påvirker ikke bare magesekken, men også slimhinnen i halsen, som er svært tynn.

Luft i magen
1 februar, 2017 Bedre liv

Luft i magen

Luft i magen er helt naturlig og noe som alle opplever innimellom. Det er forskjellige grunner til at vi får luft i magen. Blant annet kan magen rett og slett være ute av balanse. 

Annonse: