Angi søkeord

Annonse:

Sex og samliv

Smerte ved samleie (vestibulitt)
24 oktober, 2014 Sex og samliv

Smerte ved samleie (vestibulitt)

Vestibulitt er en tilstand som gir smerte i skjedeåpningen under samleie. Nervene i slimhinnene som sitter rundt skjedeåpningen blir hypersensitive. Det kan være nok med en lett berøring for at det skal gjøre vondt.

Testikkelvridning (testikkeltorsjon)
3 februar, 2022 Sex og samliv

Testikkelvridning (testikkeltorsjon)

Testikkelvridning innebærer at strengen som løper mellom bukhulen til testikkelen vris og strupes. Testiklene henger fast i sædstrengen, som sammen med nerver og sædlederne løper fra bukhulen til pungen.

Hepatitt C
24 oktober, 2014 Infeksjoner og vaksiner

Hepatitt C

Hepatitt C er en blodsmitte som forårsakes av et virus. Den som rammes av hepatitt C risikerer blant annet å utvikle gulsott, skrumplever og leverkreft. Mulighetene for å helbrede denne kroniske sykdommen har økt betraktelig med nye legemidler. Det kan derfor være viktig for pasienter å søke medisinsk hjelp på nytt for å diskutere egnet behandling med sin lege. 

Annonse:
Vanlige kjønnssykdommer
23 oktober, 2014 Infeksjoner og vaksiner

Vanlige kjønnssykdommer

I denne artikkelen forteller vi mer om den negative siden av samleie, nemlig kjønnssykdommer. Her kan du lese kort om de vanligste kjønnssykdommene, samt hva du skal gjøre når du har, eller mistenker at du har en kjønnssykdom.

Klamydia
24 oktober, 2014 Sex og samliv

Klamydia

Klamydia er en av de aller vanligste kjønnssykdommene blant ungdom, og forekomsten øker stadig. Mange er smittet uten å vite om det. Uten behandling kan klamydia føre til sterilitet hos både menn og kvinner. Du kan være smittet av klamydia uten å ha plager. Derfor er det viktig at du tester deg hvis du har ubeskyttet sex.

Impotens – det finns behandling
23 oktober, 2014 Mannens helse

Impotens – det finns behandling

Impotens (ereksjonssvikt) er ofte enkelt å behandle, ettersom cirka 80% av de som rammes har fysiske skader. Har man vært impotent over en lengre periode, kan det ha oppstått tilleggsproblemer. Dette er viktig å huske på ved behandling.

Annonse: